105+ Animal Trivia Questions With Answers

105+ Animal Trivia Questions With Answers

are you interested in animals and are you looking for the animal trivia questions? Then you are in the right place because on this page you will find the best trivia about animals. To test your knowledge in the world of animals.

Animals are man’s best friend and often very entertaining creatures. But you should not underestimate exactly this point, because even if you are so attached to your animal, you have to keep in mind that it is an independent individual. This not only requires a lot of care but above all a species-appropriate attitude. The trivia, therefore, helps To understand animals and their way of life and to find a suitable attitude. Anyone who then consciously chooses their new companion will have a lot of fun.

Collection Of Best Animal Trivia Questions

1. Elephants sleep up to how many hours in a day?

Answer:
4 hrs.

2. What is the longest snake

Answer:
Reticulated python

3. Which of these snakes is not poisonous.

Answer:
mud

4. A group of cats is called

Answer:
Clowder

5. A baby kangaroo remains in its mother’s pouch for how many months?

Answer:
13 months

6. Out of these, which animal is the smartest?

Answer:
Monkey

7. Which of these animals is not part of the “dog” family?

Answer:
Hyena

8. What is the fastest bird (in the air) in the world?

Answer:
Peregrine falcon

9. How many stomachs does a cow have?

Answer:
4

10. What is the largest Frog?

Answer:
African Goliath Frog

11. How do penguins often move across the ice?

Answer:
Glide across the ice on their stomachs

12. What kind of animal lives in pride?

Answer:
Lion

13. The kiwi is a flightless bird that lives in what country?

Answer:
New Zealand

14. What animal is close to extinction?

Answer:
Tiger

15. What is a baby goat called?

Answer:
Kid

16. What is a female elephant called?

Answer:
Cow

17. What kind of creature produces black ink?

Answer:
Squid

18. What is a rhinoceros’ horn made of?

Answer:
Protein Keratin

19. How long do hippos live?

Answer:
40-50 years

20. Birds nesting behaviour is an example of which of the following?

Answer:
Instinct

21. A giraffe’s neck is

Answer:
1.5 – 1.8 meters

22. What colour jellyfish don’t sting?

Answer:
White

23. Which animal is nocturnal?

Answer:
Owl

24. What bird has the fastest wing beat?

Answer:
Ruby-Throated Hummingbird

25. What would be an average weight range for an Asian Elephant?

Answer:
8000lbs

26. What was the name of the oldest goat?

Answer:
McGinty

27. What 2 animals are big relations to dinosaurs?

Answer:
Alligators and Birds

28. What does a tadpole turn into?

Answer:
Frog

29. Dragonflies are some of the fastest insects. How fast can a dragonfly fly?

Answer:
50 mph

30. What kind of creature would attack a blue whale?

Answer:
Sharks

31. What a group of Penguin in water called?

Answer:
Raft

32. What a group of Penguin inland called?

Answer:
Waddle

33. How many eggs does a saltwater crocodile lay at a time?

Answer:
40-60

34. What is the state animal of Scotland?

Answer:
Unicorn

35. What is one thing worms don’t have that other animal do?

Answer:
Spine

36. Lizards are best to catch when?

Answer:
Day

37. What do you call a group of tigers?

Answer:
An ambush

38. How many species of Bumble Bees are there around the world?

Answer:
250

From where does the Bullfrog get its name?

Answer:
Its loud cow-like sound

40. What is the normal lifespan of an Asian Elephant?

Answer:
35 – 50 yrs.

41. How long is a Blue Whale calf when it is born?

Answer:
23ft

42. Which is the fastest moving snake in the world?

Answer:
Black Mamba

43. What is the most populous Dolphin?

Answer:
Bottlenose

44. Stingrays are…

Answer:
Cartilaginous

45. Most spider has how many eyes?

Answer:
8

46. An elephant must consume about how many percentages of its weight in forage daily?

Answer:
six

47. What is the largest animal on the planet?

Answer:
Blue Whale

48. Which type of Falcon is found most commonly around the world?

Answer:
Peregrine falcon

49. What country did sheep originate/come from?

Answer:
Spain

50. What is an apprentice kangaroo called?

Answer:
joey

51. What is a baby lion called?

Answer:
Cub

52. What is a baby Parrot called?

Answer:
chick

53. Where do lynxes live?

Answer:
Snow mountains

54. Dogs can’t hear high-pitched sounds?

Answer:
False

55. Dolphins live in a group called a.

Answer:
A pod

56. What is the uniqueness of a Lipizzaner Stallion?

Answer:
Jump into air

57. What kind of animal lives mainly on bamboo shoots?

Answer:
Panda bear

58. What animal has the largest ears?

Answer:
African Elephant

59. Elephants can smell water how many miles away?

Answer:
up to 12 miles

60 Which of the traditional five senses are dolphins believed not to possess?

Answer:
Smell

61. What is the colour of a polar bear’s skin?

Answer:
Black d. Grey

62. How many hearts does an octopus have?

Answer:
3

63. What is the top speed of a Bottle Nosed Dolphin?

Answer:
21mph

64. The Orang-utan is native to which Island?

Answer:
Sumatra

65. What colour fur does the Arctic Fox have?

Answer:
variations from brown to white depend

66. What is the most widespread bird native to Australia?

Answer:
Emu

67. The llama is a domesticated camelid that is native to which continent?

Answer:
South America

68. Cynophobia is the fear of what kind of animal?

Answer:
Dog

69. What is the sleepiest animal in the world?

Answer:
Koala

70. A Koala sleeps for how many hours a day?

Answer:
22 hrs.

71. Fastest Fish in the World?

Answer:
Blue Marli

72. What is a group of owls called?

Answer:
Parliament

73. What animal has the fastest metabolism?

Answer:
Hummingbird

74. Tallest land Animal in the World?

Answer:
Giraffe

75.Shark in which category?

Answer:
Fish

76. Group of chickens are called?

Answer:
clutch

77. Among all species the fastest Penguin is?

Answer:
Gentoo Penguin

78. A koala’s diet consists mainly of what?

Answer:
Eucalyptus leaves

79. Rabbits are born blind

Answer:
True b. False c. None of the above

80. The dingo is a free-ranging dog found mainly in which country?

Answer:
Australia

81. What does a caterpillar turn into?

Answer:
A butterfly

82. On what continent would you not find bees?

Answer:
Antarctica

83. Which animal has the longest tongue relative to its total size?

Answer:
Chameleon

84. Which creature has the most legs?

Answer:
Millipede

85. Natural pearls are found in what sea creature?

Answer:
Oyster

86. What is the name for a male bee that comes from an unfertilized egg?

Answer:
DroneDrone bee

87. What is the largest species of terrestrial crab in the world?

Answer:
Coconut crab

88. Which bird has the longest wingspan?

Answer:
Wandering Albatross

89. Among all species the tallest Penguin is?

Answer:
Emperor Penguin

90. Where do penguin lives

Answer:
South Pole

91. Amphibians are unique because their larva spends most of their lives in/on ______ and the adults spend most of their lives in/on _____.

Answer:
Water, Land

92. How do Caecilians locate their prey?

Answer:
They use a tentacle on their head to detect chemicals emitted from prey

93. Eastern Tiger Swallowtails are common in which place?

Answer:
Florida

94. Mammals are.

Answer:
Endothermic

95. How many cervical(neck) vertebrae do mammals have?

Answer:
7

96. An African elephant’s ears are shaped like what continent?

Answer:
Africa

97. Bald eagles get their white head and tail feathers when they are how old?

Answer:
4 yrs.

98. How long many hours does it take for an emu to digest its food?

Answer:
7 hrs.

99. Which statement is true?

Answer:
Ponies are smaller and fatter than horses.

100. What kind of tail does a shark have?

Answer:
Heterocercal

Leave a Reply